1
1

Nyomtatvány minta letöltés 2014 - Szerződés minta 2014

Ma 2014. ápr. 24., csütörtök van

Megbízási díj kalkulátor 2014 - A megbízási szerződés utáni adózás

Email Nyomtat PDF

Megbízási díj kalkulátor 2014 - A megbízási szerződés utáni adózás szabályai. A megbízási díj önálló tevékenységből származó jövedelem, mely adóköteles. Megbízási díj kalkulátor 2014: összefoglaló a megbízási szerződés esetén kapott megbízási díj után fizetendő járulékokról.

A letöltéshez kattintson ide: Megbízási szerződés minta letöltés 2013

Megbízási szerződés köthető: foglalkoztatott, munkanélküli személlyel, vállalkozóval, mezőgazdasági dolgozóval, nyugdíjassal, szabad művésszel. A személy státusától függően végzik az adók és járulékok elszámolását és fizetését.

A megbízási díj után akkor kell járulékot (társadalombiztosítási járulékot vagy egészségügyi hozzájárulást) fizetni, ha a megbízási díj eléri a minimálbér harminc százalékát (), valamint naptári napokra lebontva annak harmincad részét. Ha a megbízásból származó jövedelem ezt az összeget eléri, akkor a biztosított (azaz a megbízott) az alábbi járulékokat köteles megfizetni:

- nyugdíjjárulék mértéke 10 százalék,

- természetbeni egészségbiztosítási járulék 4 százalék,

- pénzbeli egészségbiztosítási járulék 3 százalék.

A megbízó 27 százalék szociális hozzájárulási adót fizet, kivéve ha a munkavégzésre irányuló megbízás az iskolaszövetkezet és a nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, hallgató tagja között áll fenn.

Szakértők által írt megbízási szerződés minta az alábbi linken elérhető és letölthető:

Megbízási szerződés minta letöltés 2013Ajánló

joomla templates