1
1

Szerződés és szabályzat minta 2016 - Nyomtatvány minta letöltés 2016

Ma 2018. jan. 23., kedd van

Megbízási szerződés minta 2016 - Megbízási díj kalkulátor 2016

Email Nyomtat PDF

Megbízási szerződés minta 2016 - Megbízási díj kalkulátor 2016 - A megbízási szerződés utáni adózás szabályai. A megbízási díj önálló tevékenységből származó jövedelem, mely adóköteles. Megbízási díj kalkulátor 2016: összefoglaló a megbízási szerződés esetén kapott megbízási díj után fizetendő járulékokról.

Számos kisebb munka végeztethető el külsős vállalkozóval (vagyis megbízottal), ha megbízási szerződést köt vele egy cég. A jogszabályi előírásoknak megelelő megbízási szerződés 2015 minta segítségével könnyen megszerkesztheti Ön is a cégére szabott megbízási szerződését.

A letöltéshez kattintson ide: Megbízási szerződés minta letöltés 2016

Megbízási szerződés köthető: foglalkoztatott, munkanélküli személlyel, vállalkozóval, mezőgazdasági dolgozóval, nyugdíjassal, szabad művésszel. A személy státusától függően végzik az adók és járulékok elszámolását és fizetését.

A megbízási díj után akkor kell járulékot (társadalombiztosítási járulékot vagy egészségügyi hozzájárulást) fizetni, ha a megbízási díj eléri a minimálbér harminc százalékát (), valamint naptári napokra lebontva annak harmincad részét. Ha a megbízásból származó jövedelem ezt az összeget eléri, akkor a biztosított (azaz a megbízott) az alábbi járulékokat köteles megfizetni:

- nyugdíjjárulék mértéke 10 százalék,

- természetbeni egészségbiztosítási járulék 4 százalék,

- pénzbeli egészségbiztosítási járulék 3 százalék.

A megbízó 27 százalék szociális hozzájárulási adót fizet, kivéve ha a munkavégzésre irányuló megbízás az iskolaszövetkezet és a nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, hallgató tagja között áll fenn.

Munkaviszony esetén a munkavállaló munkakörülményei kötöttek, míg megbízási jogviszony esetén csak arra kell figyelni, hogy a munkavállaló megfeleljen a szerződött munkaadó elvárásainak.

Megbízási szerződés esetén tisztázni kell, hogy a megbízott milyen mértékben szeretne költségeket elszámolni. Ha nyilatkozik, akkor ezt maximum a megbízási díj 50%-ig teheti meg.

Szakértők által írt megbízási szerződés minta az alábbi linken elérhető és letölthető:

Megbízási szerződés minta letöltés 2016Ajánló

joomla templates